W tym czasie warto od czasu do czasu wrócić do praktyki poszczenia o chlebie i wodzie. Podajemy sprawdzone przepisy na pyszne pieczywo, które można z łatwością upiec we własnej kuchni.
Z wiekiem u większości osób zmienia się sposób życia. Mniejsza aktywność i ruchliwość powinna iść w parze ze zmianami w diecie. Czy łatwo jest pokonać stare przyzwyczajenia żywieniowe?
Wzrasta liczba osób w wieku 55+ korzystających z internetu. Nazywani „srebrną generacją” coraz sprawniej poruszają się w sieci, korzystając z urządzeń, których obsługi nauczyli się na emeryturze.
Chemia ma złą prasę. Kojarzy się z czymś sztucznym i szkodliwym. To nieporozumienie.
Jest parę sposobów na uratowanie lub poprawę smaku potraw, które mają marne szanse na tytuł arcydzieła kulinarnego.
Rosną dziko na zboczach gór lub blisko morza. Część z nich dobrze znamy, bo są używane w naszej kuchni, ale są też takie, które warto poznać.
To stara sztuka przetwarzania warzyw, owoców i ziół. Ocet domowej roboty ma wiele zastosowań, nie tylko kulinarnych.
Rosną w rowach, pod lasami, a także w przydomowych ogródkach, gdzie z reguły są niechcianymi gośćmi. Pokrzywa i podagrycznik to niedoceniane chwasty.
Czy w dobie internetu i cyberprzemocy w polskich szkołach dochodzi jeszcze do fizycznego i psychicznego znęcania się rówieśników nad sobą nawzajem?
Jak rozgrzać zziębnięty organizm po całym dniu pracy? Jest kilka domowych sposobów na to, aby po powrocie do domu otulić się ciepłem.