Wzrasta liczba osób w wieku 55+ korzystających z internetu. Nazywani „srebrną generacją” coraz sprawniej poruszają się w sieci, korzystając z urządzeń, których obsługi nauczyli się na emeryturze.
Chemia ma złą prasę. Kojarzy się z czymś sztucznym i szkodliwym. To nieporozumienie.
Jest parę sposobów na uratowanie lub poprawę smaku potraw, które mają marne szanse na tytuł arcydzieła kulinarnego.
Rosną dziko na zboczach gór lub blisko morza. Część z nich dobrze znamy, bo są używane w naszej kuchni, ale są też takie, które warto poznać.
To stara sztuka przetwarzania warzyw, owoców i ziół. Ocet domowej roboty ma wiele zastosowań, nie tylko kulinarnych.
Rosną w rowach, pod lasami, a także w przydomowych ogródkach, gdzie z reguły są niechcianymi gośćmi. Pokrzywa i podagrycznik to niedoceniane chwasty.
Języki obce, zajęcia sportowe, nauka gry na instrumencie, taniec… Wszystko upchane w grafik tygodniowy, po lekcjach w szkole. Czy twoje dziecko ma czas na zabawę?
Kiedy temperatura za oknem spada, dobrym rozwiązaniem jest ciepły, elegancki płaszcz. Na co zwrócić uwagę przy jego zakupie?
Co robić, kiedy spada nasza odporność? Czy istnieją naturalne metody wzmacniające nasz organizm?
Jak rozgrzać zziębnięty organizm po całym dniu pracy? Jest kilka domowych sposobów na to, aby po powrocie do domu otulić się ciepłem.